Egyre több a káreset, drágulnak a KGFB biztosítások

Mindig kössön kötelező biztosítást!2022. második negyedévében a személyautók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításai (KGFB) esetében 17 százalékkal nőttek a kárráfordítások. Bár a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss KGFB-indexe alapján az állománydíjak hosszabb stagnálást követően 4 százalékkal emelkedtek 2021 azonos időszakához képest, a kárráfordítással, valamint a biztosítási adóval korrigált KGFB-index 2022-re a két évvel ezelőtti szintre állt vissza. Így az autók átlagos biztosítási díja meghaladta a 46 ezer forintot 2022. június végéig.

Idén sem tört meg a biztosítói kárráfordítások erősen növekvő trendje, ugyanis az idei adat 17 százalékkal magasabb a tavalyi év közepén mérthez képest. Az emelkedő számok valószínűleg az ügyfelek élénkülő autóhasználatával (a pandémia alatt ez a szám csökkent), az emiatt egyre gyakoribb balesetekkel, valamint a szervizdíjak és alkatrészek drágulásával magyarázható. 

A taxik állománydíja 6 százalékot csökkent, miközben - hosszabb csökkenési periódus után - a második negyedévben ismét emelkedni kezdtek a szerződésszámok. A flottás szerződéseknél általában véve nagyobb díjemelkedés volt tapasztalható. Kiugró, kétszámjegyű díjnövekedést csak a vontatóknál lehetett olvasni. 

Fontos, hogy a biztosító társaságok ajánlatai között is nagy eltérések lehetnek, ezért ha egy ügyfél a folyamatokat, és egyedi szerződését áttekintve nincs megelégedve KGFB díjával és/vagy a szolgáltatás minőségével, szerződéskötési évfordulóján lehetősége van a számára legkedvezőbb biztosítási ajánlat kiválasztására és új szerződés megkötésére.

Új KGFB biztosítást kötne vagy váltana? Hasonlítsa össze a hazai biztosítók aktuális KGFB és Casco ajánlatait online és kösse meg a számára legkedvezőbbet: Eurorisk biztosítási kalkulátor



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft